Snelle Medische Massage Therapie
*Publicaties .

E


MEDISCHE THERAPIE MET DIRECT VOELBAAR RESULTAAT

LemonGrass

HEALTH MASSAGE

*****

DE BESTE MASSAGE IN DE STAD 

 

THE BEST IN TOWN

-

YOUR HEALTH IS

OUR CONCERN ! 

LET DISAPPEAR

YOUR PAIN AND STRESS

 

vandaag OPEN today OPEN     

BEL VOOR AFSPRAAK,  PLEASE CALL FOR APPOINTMENT

              

JE KAN BINNENLOPEN OF BELLEN VOOR EEN AFSPRAAK

 YOU CAN WALK-IN OR CALL FOR AN APPOINTMENT

  THE DOOR is  

Open: FROM 11:00-21:00 every day

Sunday open 11:00 - 19:00 

 

BE SURE WE CAN HELP YOU AND MAKE AN APPOINTMENT

VOORKOM TELEURSTELLING EN MAAK EEN AFSPRAAK

 PIET HEINSTRAAT 110  -  2518CM DEN HAAG -  NETHERLANDS

 TEL: 06 2089 1712

  (please call between 9:00 am - 8:00 pm)

 (bel a.u.b. tussen 9:00 - 20:00 uur) 

Scroll down please

Ga naar beneden svp

 • Rugpijn
 • Hoofdpijn
 • Spierpijn
 • Armpijn
 • Beenpijn
 • Gewrichtspijn
 • Buikpijn
 • Voetpijn
 • Nekpijn
 • Schouderpijn
 • Heuppijn
 • Tennisarm
 • RSI
 • Carpaal Tunnel Syndroom
 • Paralysis
 • Whiplash
 • Micraine
 • Lumbale stenose

      Piet Heinstraat 110 -   2518CM - Den Haag-Netherlands

EFFECTIVE  MEDICAL THERAPEUTIC  MASSAGE

     

**** De beste  MASSAGE in DEN HAAG  *****

Wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van massage

Veel mensen houden er wel van: een lekkere massage na het sporten of ter ontspanning. Maar wat maakt een goede massage nou eigenlijk zo fijn?

Een team van Canadese wetenschappers heeft voor het eerst de biologische effecten van een massage op onze spiercellen onderzocht.

Een massage activeert verschillende signaalroutes die het herstel van beschadigde spiercellen versnellen. Dat schrijven Canadese wetenschappers, onder leiding van Mark Tarnopolsky, in het blad Science Translational Medicine.

Afbeelding: © Wikimedia Commons

Tarnopolsky heeft de biologische effecten van een massage onderzocht bij elf gezonde, sportieve mannen. Iedere deelnemer moest bij aankomst in het onderzoekscentrum eerst een klein stukje weefsel afstaan uit beide beenspieren. Vervolgens mocht hij zich op een sportfiets met variabele weerstand net zolang uitleven totdat hij de minimaal vereiste snelheid van zeventig omwentelingen per minuut niet meer haalde.

Direct na het sporten verwijderde Tarnopolsky opnieuw een stukje weefsel uit beide beenspieren. In het laboratorium vergeleek hij het spierweefsel in rust met het spierweefsel na een flinke inspanning en ontdekte dat er na het sporten meer onderbroken spiervezels in het weefsel aanwezig zijn. Zulke beschadigde spiervezels trekken actieve afweercellen aan en die zorgen op hun beurt voor de productie van ontstekingsstimulerende signaalstoffen. Die reactie kan leiden tot spierpijn.

Om te kijken wat een massage doet voor de beschadigde vezels liet Tarnopolsky van iedere deelnemer één been behandelen door een gediplomeerd masseur. Na de behandeling nam hij op verschillende tijdstippen weer een stukje weefsel weg uit beide beenspieren. In het laboratorium zag hij dat beschadigde spiervezels in het behandelde been zich sneller herstellen dan de vezels in het onbehandelde been.

Afbeelding: © Wikimedia Commons

Een massage helpt beschadigde spiercellen sneller herstellen. Een masseur oefent druk uit op losse spiervezels en rekt deze voorzichtig een beetje op. Die lichte druk is voldoende om sensoren te prikkelen die vervolgens ontstekingsremmende signalen sturen naar de spiercellen, zo ontdekte Tarnopolsky. Bovendien zorgen die signalen ervoor dat beschadigde spiervezels sneller nieuwe mitochondriën aan kunnen maken. Mitochondriën zijn de energiefabriekjes van onze cellen en die energie hebben de spiervezels hard nodig om zichzelf weer op te laden.

Met zijn experiment bevestigt Tarnopolsky wat we eigenlijk al wisten, maar wat nog nooit wetenschappelijk was aangetoond: een massage versnelt het herstel van beschadigde spiercellen. Veel deskundigen ging er tot nu toe echter vanuit dat dat komt doordat een massage de afbraak van melkzuur in vermoeide spiercellen stimuleert. Maar Tarnopolsky zag in het laboratorium geen verschil tussen de hoeveelheid melkzuur in het gemasseerde been en de hoeveelheid melkzuur in het onbehandelde been. Niet alle aannames rondom de biologische effecten van een massage blijken dus te kloppen.

Bron: Justin Crane e.a. Massage therapy attenuates inflammatory signaling after exercise-induced muscle damage

Science Translational Medicine 4:119, 1 februari 2012 online

  EROTISCHE MASSAGES ZIJN NIET MOGELIJK BIJ LEMONGRASS HEALTH MASSAGE

LemonGrass HEALTH MASSAGE Piet Heinstraat 110, 2518 CM  Den Haag, The Netherlands • Tel.: 06 2089 1712

All images are checked to be royalty free. Please contact us in case pictures are not royalty free and we will remove those images from the website.